Vahdettin’den Mustafa Kemal’e, Enver Paşa’nın Almanlarla gizli anlaşmalarından İnönü’nün Lozan’daki hatıralarına, Menemen’in perde arkasından Adnan Menderes’in günümüze değin açığa çıkmamış hatıra defterine kadar, yakın tarihin bilinmeyen, unutulan gerçekleri bu kitapta…
Kızıl Pençe yakın tarihimizin kırılma dönemi olan 1922-1933 yıllarında yaşananları ‘Kral Çıplak’ sözüyle anlatılabilecek bir yalınlıkta ortaya koymayı başarıyor.
Hasret, minnet ve rahmetle andığımız Sultan II. Abdülhamid’i Türkiye’ye ve Arap dünyasına tanıtan ve bugüne kadar 450 bine yakın okura ulaşan Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı serisi yeni ufuklara yelken açıyor elinizdeki kitapla.
Oyun yeni baştan başlıyor…
Tarih yeniden yazılıyor…
Kurtlarla dans devam ediyor…
Mustafa Armağan Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı 2’de yine özgün belge ve bilgilere dayanarak Sultan Abdülhamid’in bugüne kadar anlatılmayan yönlerini okurlarına sunuyor.
• Osmanlı hangi tarihte kuruldu? • Padişahın özel odasında ne gibi şifreler var? • Kanunî Nuh’un gemisini aramış mıydı? • Günümüzde Kanuni’ye ne gibi iftiralar atılıyor? • “Muhteşem Yüzyıl” mı? “Muhteşem Rezalet” mi?
Bir bakıyorsunuz Belçika’da bir “Türk köyü”, bir bakıyorsunuz Himalayaların eteklerindeki Keşmir’de kendilerine “Osmanî” diyen Türk Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği…
Türk aydınının 1,5 asırdır peşinde koştuğu “Avrupa mucizesi” yalanı farklı ve şaşırtıcı yönleriyle bu kitapta deşifre ediliyor. İlginizi çekeceğine inandığımız başlıklardan birkaçını tadımlık niyetine sunuyoruz:
“İçimize Açılan Kapılar” vaktiyle şehirlerde birikmiş ama bugün sırra kadem basmış güzellikleri iliklerimize kadar hissedeceğimiz bir yolcuğa çıkarıyor bizi. Kendimizi, köklerimizi bulma yolculuğu, belki de köklere indikçe yükseleceğimiz bir mana arayışı bu.
Mustafa Armağan’ın titiz ve akıcı kaleminden Son Sultan’ın Kurtlarla Dansı… Kitabı okuyunca dansın bugün de devam ettiğini fark edeceksiniz… Sultan II. Abdülhamid 33 yıl boyunca etrafı “kurtlar”la çevrili bir gemiyi sağ salim sahile çıkarmanın mücadelesini verdi.
Osmanlı Tarihinde Maskeler ve Yüzler, tarihin bilimsellikten taviz vermeden de geniş kitlelere sevdirilebileceğini gösteren öncü bir çalışma… “Öyle yazmış bir okuyucu: ‘Bu kitapta bakalım başımıza hangi çatıyı yıkacaksınız?’ Çatılar bu denli çürük yapılmışsa kabahat, kitaplarımın içine gizlenen yaramaz filin olamaz herhâlde. ...
Geldi İsmet, kesildi kısmet! Mustafa Armağan, İnkılap Tarihi’nin hesabı verilmemiş dosyalarından birini daha açıyor. Karşınızda “Tek Adam”ın “İkinci Adam”ı İnönü’nün gerçek yüzü.
“19 Nisan 1919’da Trabzon’a çıktım…” Kazım Karabekir Paşa İstiklal Savaşı’nın bugüne kadar göz ardı edilen, gösterilmeyen, yazılmayan taraflarını inceliyor. Tarihe yeni bir gözle bakmak isteyenler için muhteşem bir araştırma…
Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak Sezai Karakoç Osmanlı Devleti’nin parçalanması birkaç ay içerisinde gerçekleşti ve 1918 yılı Ekim ayının son günü artık Osmanlı’sız bir dünya haritası vardı. Bununla da bitmedi… Önce Saltanat, sonra Halifelik, İngiliz dayat...
Mustafa Armağan bilmediğimiz, daha doğrusu unutulan yüzünü aydınlatmak için bu defa yakın tarihe yöneltiyor projektörünü. En iyi bildiğimizi zannettiğimiz konularda bile bizleri hayrete düşüren noktaları, bir kuyumcu titizliğiyle ortaya çıkartıyor. ”Vahdettin haindi” iddialarına dur verecek gerçekler…
FATİH’İN İÇİNDE YANAN KOR’A DOĞRU BİR SEYAHAT
İçinden kayıklar geçiyor bu kitabın, ilim adamlarıyla dolu. Coğrafyaları bir gerdanlık gibi birbirine rapteden altın halkaları tespit ediyor. Harita tutkusuyla iç dünya teknolojisini bir araya getiren engin bir ufka yelken açıyor. Yazar için Fatih’in ve fethinin maddesi kadar, belki de dah...
Tarih, köleleştirebilir bizi. Aklımızı, fikrimizi, dünyamızı, hatta rüyalarımızı bir demir kafes içine alır ve kendi elimizle çattığımız umarsız bir kültürel hapishaneye dönüşebilir. Bu umutsuzluk pınarının yanı başında susuzluktan çatlarız. Baktığımız aynalardan nefret ederiz. Ve sonra sevgili hapishanemizden özlem duyulan bir dönem icad ede...
Osmanlı tarihini yeniden yazmaya koyulan Mustafa Armağan’ın titiz ve akıcı kaleminden Son Sultan’ın Kurtlarla Dansı… Kitabı okuyunca dansın bugün de devam ettiğini fark edeceksiniz…
Türkiye 1925 yılında girdiği Tek Parti dayatmasından 2. Dünya Savaşı’nın bitiminde, o da ABD’nin zorlamasıyla çıkabilmişti. İşte tam bu sırada başlayan Adnan Menderes ve Demokrat Parti’nin yükseliş destanı 1950 yılında zafere ulaşacak ve 14 Mayıs seçimlerinin sonuçlarını öğrenen halk bir yandan keyfi idarenin bittiği sevinci dudaklarında sönm...